Monday, July 4, 2011

kata-kata motivasi

*Mencari seorg teman bagaikan mncari benih pokok didalam semak berduri.....Bersedialah utk dilukai,jangan mngalah untuk terus mncari...Andai sush kau temui..Sayangilah dia sepenuh hati... 
  
*Sentiasa ON9 Dengan TUHAN..•.♥•Berusahalah Untuk OFF9 Dengan SYAITAN..•.♥•Bersungguh2 Untuk DOWNLOAD ilmu Pengetahuan..•.♥•UPLOAD Amal Kebajikan..•.♥•RESTART Diri Dengan Memohon Keampunan.•.♥•SHUTDOWN Hayat Mu Dengan KEIMANAN..  

*Belajarlah BERSYUKUR meski KEKURANGAN
Belajarlah IKHLAS meski TAK RELA
Belajarlah TAAT meski BERAT
Belajarlah MEMAHAMI meski TAK SEHATI
Belajarlah SETIA meski BANYAK GODAAN
Belajarlah MEMBERI meski TAK SEBERAPA
Belajarlah MENGASIHI meski kau DISAKITI
Belajarlah TENANG meski kau sedang GELISAH
Belajarlah PERCAYA meskipun SUSAH 
Yakni percaya bahwa Allah SWT sentiasa sanggup menolongmu  

*Kegagalan dalam kemuliaan lebih baik daripada kejayaan dalam kehinaan. Memberi sedikit dengan ikhlas pula lebih mulia dari memberi dengan banyak tapi diiringi dengan riak..   

*Apabila masalah itu besar, KECIKANLAH
Apabila masalah itu kecil, anggaplah TIDAK ADA masalah
Sekiranya tidak ada masalah, jangan CARI-CARI masalah 
ekiranya sudah terkena masalah, jangan pernah LARI dari masalah 
*A : weh kau tahu x boyfriend aku call 3x shari,love of my life (sambil bt muka)
B : oh really? lover aku call aku 5 kali sehari (muka bangga)
A : Bestnya,byk credit lover kau?
B : x lah ni connection wire-less
A : (muka x puas hati) hmm..pukul berapa dia call?
B : SUBUH,ZOHOR,ASAR,MAGHRIB and ISYA'. Nak romantik aku pulak call DIA pukul
2-3 pagi macam tu. Masa Dhuha pun ada. hah ni number dya 24434 ^_6










ya allah..ya rahman...ya ghaffar...ya latif

No comments:

Post a Comment