Friday, December 23, 2011

SPAM LINK!!

salam,

sebenarnya izza pun tak tahu apa sebenarnya SPAM LINK tu..tapi baru2 ni izza ada join sebuah group kat facebook description group tu ada menerangkan apa itu SPAM LINK.. jadi untuk panduan semua izza kongsikan lah..
jom baca..|
               \/
SPAM LINK bermaksud anda meletakkan link berwarna biru. Apa yang menyebabkan kita tidak boleh SPAM LINK. Jika kita letak link berwarna biru, google akan detect link kita. Jadi jika kita banyak kali letak link berwarna biru google akan detect yang itu adalah SPAM LINK sebab itulah berlakunya kita tidak boleh post lagi dekat sesuatu group dan yang paling menakutkan, blog kita akan didelete tanpa diberitahu terlebih dahulu dari pihak BLOGSPOT. Terima kasih :)

Jadi kalau kita nak letak link letak lah tanpa kaler biru. Sebagai contoh izzaniapeace.blogspot.com/( Tidak berkaler biru )www.google.com.my/ ( Ade kaler biru ). Makanya jika nak letak buang lah WWW atau HTTP:// 



hah sebab itu jangan lah hairan ya kalau kat mana-mana kat facebook izza tak letak link blog izza warna biru..
^__^ 


p/s group tu nama diari sahabat blogger


ya allah..ya rahman...ya ghaffar...ya latif

No comments:

Post a Comment